Miri

Miri

A hölgy abban az évben született, amikor egyebek között a győztes Fidel Castro bevonult Havannába, amikor kitört és békés megoldást nyert a Berlini Blokád és amikor az első emberkéz alkotta tárgy, a Lunyik 2 elérte a holdat. Miriam Steyrben született, ott is nőtt fel. A helybeli gimnáziumban érettségizett és utána az Innsbrucki Egyetemen végzett 1984-ban. Közben férjhez ment és két lánya született. A steyr-i Kórházban dolgozott 2002-ig, előbb általános orvosként, később fül-orr-gégészként. Ott ismerkedett meg egy igazi magyarral és ahogy az lenni szokott, mert egy brigádban dolgoztak, megszerették egymást és az elkerülhetetlen válások után egybekelt vele.

Mivel a magyar történetesen éppen a főnöke is volt és az osztrák szabályok szerint házaspárok közszolgálatban nem dolgozhatnak egy munkahelyen, önállósította magát és ma saját kis intézetében Linzben dolgozik. Elsősorban esztétikai orrműtéteket és más kozmetikai műtéteket, kezeléseket végez. 2007-ben PhD tudományos fokozatot szerzett. Szakmájában meglehetős nemzetközi reputációja van, több szakmai szervezetnek, szövetségnek a tagja. Ha mindazt amit tesz, egy egyetemen csinálná, már régen egyetemi tanár lenne.

Ezen kívül különös tehetsége van az idegen nyelvekhez. Kifogástalanul beszél magyarul és angolul, de beszél franciául, olaszul és spanyolul is. Aztán tehetségesen festeget is, ruháit jórészt maga varrja. Továbbá anyai ágon igazi parasztlány, ért a növényekhez, ha ideje engedi állandóan kertészkedik. Aztán kiváló szakács, a hazai konyhán kívül az olasz és francia kreációkban is otthonos. A marhapörköltjéért pedig igazán megérdemelné a honoris causa magyar állampolgárságot is.

Sportos alkat, évekig lovagolt, legnagyobb sikere az osztrák western-bajnokság bronzérme volt. Gyerekkorában a műjégpálya mellett lakott, ezért nagyon jól korcsolyázik. Szerencsére nehezen gyűrődő, igazán szívós teremtés, mert a férj aztán nem kíméli. Évekig kellett vitorláznia, néhány éve rendszeresen kajakoznia kell, mostanában pedig állandóan kerékpároznak. Ezen utóbbi sportba aztán tényleg beleszeretett, évi 8-10.000 km-t teker és még belekóstolt a versenyzésbe is.

Szülei sajnos néhány éve elhunytak, az így megörökölt házban laknak egy Steyr melletti kis településen. Nagyobbik lánya orvos, a kisebbik még egyetemista.