Kedves olvasóim!

Kedves olvasónk!

Jónéhány éve decemberben nejemmel síelni mentünk Tirolba és a barátaink, akik az előző túrán velünk voltak, most sajnos nem tudtak eljönni. Akkor elhatároztam, hogy minden napról, akármi történik is aznap, úgy frissében beszámolót, naplót írok és elküldöm az érdekelteknek. Kiderült, hogy nagyon élvezem a dolgot, ráadásul a címzettek dicsérték is, ezért azóta minden utazásunkról írásos beszámoló készül. Közben persze nőttek az igények, a napi jelentések földrajzi-történelmi összefoglalókkal egészültek ki, fotókat szerkesztettem a beszámolókba és a megnőtt a terjedelemben már nagyon nehéz volt a naplókat egyszerűen csatolt fájlban elküldeni.

Nejem látta, hogy mennyit dolgozom egy-egy naplón és milyen nehezen, hosszas tördelések árán tudom csak a címzettekhez eljuttatni, ezért a 2009-ben karácsonyra egy weboldalt kaptam ajándékba. Akkor nem örültem neki, mert tudtam, hogy én ezzel nem boldogulok. Bár azóta sokat fejlődtem, de most is csak Miri és esetenként vőnk Matthias hathatós segítségével kerülnek fel a szövegek a netre. Elsőnek az akkor éppen aktuális „Szicíliai napló” volt olvasható, de már felkerült több régi is. Belátom, már megint Mirinek volt igaza, de hát ez, azt hiszem,  eddig is nyilvánvaló volt.

Valamikor, nagy örömömre, Miriam is nekikezdett a naplóírásnak. A beszámolók kétnyelvű lett, a német és magyar szöveg ( az utóbbi az én fordításomban) legalul, a “Miri utazásai” alatt olvasható. Sajnos a folytatás elmaradt.

És végül még egy fontos dolog. Minden napló egy lezárt ügy, utólag nem bolygatom, ezért ne is tessenek megpróbálni kommentárokat küldeni, hogy ez nem jó, meg az nem jó, mert engem az a legkevésbé sem érdekel. Ha valakinek tetszett, annak így is örülök, ha valaki meg fikázni akarná az irományaimat, az írjon jobbat.

Jó szórakozást!

Tóni